Van harte welkom op onze website.

Op 7 augustus zijn we naar ons jaarlijkse uitje de rundveemanifestatie in Opmeer geweest met 2 koeien, geen kalveren dit jaar, kleine kinderen worden groot en krijgen andere werkzaamheden. Dirkjan en Daphne liepen beide met een koe en werden 5e en 4e.

landbouwshow Opmeer 2017 41

Op 23 augustus hebben we 30 ha gras gekuild. Omdat het erf vol ligt, achter de stal een plekje vrijgemaakt.

graskuilen 23082017 graskuil 23082017

Een prachtige groeizame zomer, het blijft maar groeien. De mest ligt er weer op, we gaan voor de 5e snee in september. In de polders is het graan gedorsen en ligt het stro in de schuren, het bollenland bij Korevaar is ingezaaid met een groenbemester.

groenbemester zaaien 05082017

We zijn ook begonnen met aardappelen rooien, de Fabula's zien er perfect uit, in de andere rassen zat nog een moertje dus wachten we tot september. Het is voor de koeien een heerlijke zomer, afgelopen week wel erg warm, maar 's nachts buiten vinden ze heerlijk. Er is deze maand een zogeheten geboortegolf geweest, veel kalveren, zelfs tweelingen, hier is de koe niet blij mee, moeite met opstarten.

Met de kinderen is de afgelopen maand ook allemaal mooi nieuws, Anja is gaan samenwonen met Edo in 't Zand, Simon wordt grote broer en Dirkjan en Daphne zijn gaan samenwonen op het bedrijf in het huis van oma kater, ze is in februari verhuist naar een aanleunwoning in Nieuwe Niedorp.

Op een mooie zomeravond hebben we oma Schenk uitgestrooid op het land waar pa en ma samen hebben gewerkt.

Gertjan heeft de 1/4 triatlon gedaan in Anna Paulowna prima volbracht, ondanks de harde wind.

Gertjan kwart triatlon

De Wieringerwaarder Pauwenpop was weer een mooi feest, zo ook de Flora en visserijdagen in Den Oever waar Dirkjan en Daphne 4e en 1e werden met het roeiteam. De jachtclub Waard en Groet heeft zijn 50 jarig feest gegeven, ze houden het schadelijk wild binnen de perken.

Deze maand ook weer bezoek uit Canada, Chris en Annalies Hamers - van Raalte, ze waren op visite bij familie en kennissen en sliepen bij ons, we hebben weer heerlijk onder het genot van een biertje en bessen bij gekletst.

Canadezen op bezoek

Op 30 augustus viel er 48 mm regen in 24 uur, we kunnen nu wat opruim werkzaamheden doen.