Van harte welkom op onze website.

Zoals in het dagboek "Oktober 2017" reeds aangekondigd, deze maand een stukje van Daphne.


Daphne in haar element
Op de boerderij en in de kapsalon

Drie maanden alweer, dat Dirkjan en ik samen op de boerderij wonen. Ik voel me al helemaal thuis aan de Wieringerwaardweg.

Het is een stuk makkelijker voor Dirkjan om bij het bedrijf te wonen en het geeft mij ook meer rust. Als ik nu thuis kom ga ik meestal eerst even langs Dirkjan, we hebben gewoon wat meer communicatie zo. Ook al is het een drukkere tijd dan heb je toch contact.

Het huis is zo goed als af en het is prachtig geworden! Om het alleen even over het uitzicht te hebben vanuit ons huis, aan verschillende kanten is dat mooi. Bijvoorbeeld als ik wakker word en ik doe de gordijnen open, kijk ik zo de koeienstal in. De koeien zijn echt m’n vriendinnen haha. Ik loop graag even een rondje om bij ze te kijken en als Dirkjan het druk heeft met andere werkzaamheden (afgelopen tijd met de aardappelen) dan melk ik de koeien met plezier. Of we melken gezellig samen, op zondag bijvoorbeeld.

Daphne in stal Daphne melken 1 Daphne melken 2 Daphne melken 3
Daphne in volle actie.

Van dieren word ik gewoon erg blij, als ik 's ochtends weg ga of 's avonds weer thuis kom dan komt Sjaak altijd meteen naar je toe als je het erf op komt. Ik wilde vroeger graag een konijn, maar je hebt in een dorp daarvoor toch minder gelegenheid. Dus die kans greep ik natuurlijk meteen en nu hebben we Joep gezellig bij de kalfjes staan, waardoor ik dan elke ochtend en avond meestal gelijk met Bea daar ben en dan heb je het toch automatisch wel over de kalfjes hoe het met ze gaat en dat vind ik erg interessant. Ik zou ook graag nog een hoop leren en mee lopen met voeren, zodat ik dat dan kan doen als Bea een keer weg is.

Ik zit sinds september bij een soort studieclubje “vrouwen met boer(derij)”. Daarvan hebben we om de zoveel tijd een uitje of informatie avondje. Afgelopen maand kregen we een presentatie over kalverenopfok, dat was erg interessant!

Maar naast boerin blijf ik nog altijd met liefde het kappersvak uitoefenen in m’n kapsalon "Knipsalabim" in Den Oever. Het gaat erg goed en ik heb er nog elke dag plezier in. Komend jaar ben ik 5 jaar open en ik ben al druk aan het brainstormen hoe ik dat leuk kan gaan vieren. Ik ben er elke dag nog dankbaar voor dat de salon goed loopt. Twee keer per jaar doe ik altijd de haren van modellen bij een modeshow op Wieringen en ik heb ook elk jaar wel een aantal bruidjes die ik mag kappen. Dat zijn toch altijd wel weer hoogtepunten. Vorig jaar werd er een film opgenomen op Oosterland, met bekende Nederlanders, waarbij ik geholpen heb de haren en make-up te doen bij alle figuranten. Dat was ook een leuke ervaring. Op dit moment ga ik de kerstdrukte weer in, erg gezellig altijd!

Groetjes, Daphne


Voor Simon een spannende tijd. Op 11 november natuurlijk te Sint Maarten en daarna Sinterklaas.

Sint Maarten 2017 Simon gaat te St Maarten Sinterklaas 2017 Simon als zwarte piet
Simon bij Jan en Bea, hij gaat te Sint Maarten. Simon op de arm van oma Carla bij de aankomst van Sinterklaas in Ewijcksluis. Simon op school gesminkt als piet.

Bijna de gehele partij pootaardappelen is thuis gesorteerd en vervolgens afgezakt en verladen bij Royal ZAP en de Maatschap Groot - v.d.Wal. Onze pootaardappelen worden vervolgens per boot of vrachtwagen naar Cuba, Saoedi Arabië, Algerije en Egypte geëxporteerd.

pootgoed in gaaskratten Fabula opgezakt praatje tijdens sorteren
pootgoed gesorteerd Fabula, klaar voor de export tijd voor een praatje tijdens het sorteren

De rassendagen van de aardappelhandelshuizen hebben weer plaatsgevonden en de winterprogramma's van veeteelt- en aardappelstudieclubs dienen zich weer aan. De laatste Caring Dairy dag van dit jaar heeft op 22 november bij ons op het bedrijf plaatsgevonden met als thema "jongvee". Tien collega veehouders waren van de partij, gezellig en leerzaam.

Op 23 november heeft er een steekproef toezichtsbeoordeling plaatsgevonden in het kader van "Keten Kwaliteit Melk" (KKM), een kwaliteitsborgingprogramma van de Cono, dat uitgevoerd wordt door Qlip BV. Tijdens de beoordeling werden geen tekortkomingen geconstateerd, zodat onze erkenning gehandhaafd blijft.