Van harte welkom op onze website.

Hittegolf 2

Augustus, de hittegolf duurt voort, wederom hoge temperaturen. Zo ook op 6 augustus tijdens de landbouwtentoonstelling in Opmeer. Door afberichten waren er slechts 38 koeien en 25 kalveren. Ook wij twijfelden om onze 3 superkoeien en kalveren aan de hoge temperaturen bloot te stellen. Het was de afgelopen tijd al zo warm geweest.Helaas hebben wij op het laatste moment afbericht moeten geven, doordat er koeien de nacht voor de keuring uitgebroken en uitgegleden waren. Een chaos voor de dieren en voor ons. De meiden van Klaver hadden zo goed geoefend met de kalfjes, Dirkjan en Daphne met de koeien en Stijn, Willem en Jill hadden geknipt en gewassen.

uren zon juli 2018 gem temp aug 2018 neerslagtekort

Door een goede verzorging en 's nachts weiden, overdag in de geïsoleerde stal met de deuren open, zodat er binnen een heerlijk briesje stond, deden de dames het geweldig. Helaas was het percentage bij de drachtcontrole matig.

Ook hebben we het dorre gras van alle percelen gemaaid en er kwamen toch nog 104 ronde balen vanaf. Hierna heeft het de afgelopen weken 96 mm regen gehad, mooi verdeeld. Alles is weer gaan groeien, wat hersteld de natuur toch snel! Rond half september hopen we het gras in te kuilen en dus de wintervoorraad veilig te stellen.

suikerbiet bieten aug 2018 voederbiet mais aug 2018
Suiker- en voederbieten Snijmais
aardappelen klappen aardappelen geklapt Fabula klaar voor rooien
Loofklappen van de aardappelen op 9 augustus.
aardappelen rooien 01092018 1 aardappelen rooien 01092018 2 aardappelen rooien 01092018 3
Fabula rooien op 1 september door Ed Groot en op de trekker Stijn Nobel.

De aardappelen hebben een korte groeiperiode gehad. Met het proefrooien (op verschillende plekken 3 meter) kwamen we er achter dat de groei snel ging en van de Fabula is op 9 augustus het loof geklapt en inmiddels liggen ze in de ijzeren kisten te wachten op de sorteeropdracht voor komend najaar. De komende weken zullen we eerst de anderen aardappelen rooien, gras kuilen en mais hakselen. De mais zal door de droogte al in september worden geoogst.

Gertjan Triatlon Anna Paulowna Gertjan Triatlon Anna Paulowna 2

Op 25 augustus heeft Gertjan deelgenomen aan de Kwartje Triathlon Anna Paulowna.

uitslag Kwartje Triathlon 2018

Een mooi najaar voor iedereen!

zwaluwen in nest zwaluwen vliegen uit

Blijven de zwaluwen lang, wees voor de winter niet bang!