Van harte welkom op onze website.

zal er toch nog winter komen?

Ten eerste wensen we iedereen een groeizaam, gelukkig en gezond 2019!

Het jaar 2018 was een enerverend jaar, de fosfaatrechten namen hun aanvang en voor iedere veehouder was het weer een uitdaging om hier mee om te gaan.

Een droog voorjaar, een warme zomer en een zacht najaar.

Na een prachtig droog najaar en een zacht begin van de winter zijn we dan nu aangekomen bij de winterperiode met vorst en sneeuw. Alle voorzieningen zijn weer getroffen om de vorst buiten de deur te houden.

Ook zijn er weer nieuwjaarsrecepties bezocht van de Waardpolder, sportverenigingen en de "Outsiders" (studieclub voor beste bedrijven met beste koeien). De "Outsiders" hadden het dit keer in onze kantine gevierd. Eerst koffie met gebak, een ronde over het bedrijf, vragenspel met spijker slaan en natuurlijk ontbraken de borrels en hapjes niet.

nieuwjaarsreceptie 2019

De windmolenpalen in de Waardpolder zijn inmiddels verwijderd en er is begonnen aan de wegverbreding, zodat er dit jaar gebouwd kan worden aan 6 nieuwe windmolens.

Het sorteren en afzakken van de aardappelen gaat nog steeds soepel door met af en toe een pauze. Dit gebeurt in de schuur van Ed Groot. De afzet, prijzen en kwaliteit zijn goed. De laatste suikerbieten zijn afgeleverd. Waarna het bietenland is geploegd.

sorteren aardappelen bieten laden 2019 ploegen 2019
vader en zoon geconcentreerd
aan het sorteren.
suikerbieten worden afgeleverd  land wordt geploegd

Afgelopen week de maiskuil opnieuw gekuild, dit keer met de voederbieten er door (laagje voor laagje) en hier overheen een laag erwtenpersvezel om de kuil weer luchtdicht af te sluiten. Rond middernacht was de kuil gelukkig weer dicht, want de volgende ochtend was regen voorspeld.

mais bieten kuil 2019 mais bieten kuil 1 mais bieten kuil 2 mais bieten kuil 3
laag mais laag bieten reinigen van de bieten laag mais

Gertjan, Monique en de kinderen zijn net terug van skivakantie. Dirkjan en Daphne zijn net aangekomen in Westendorf (Oostenrijk). Er ligt daar ruim voldoende sneeuw.

Gertjan Simon wintersport 2019 Tess Simon wintersport 2019 Tess wintersport 2019
De "Katers" (Simon en Gertjan)
op de lange latten.
Tess en Simon in de lift. Tess ingepakt in de buggy;
pa en ma aan de borrel in Gerrys Inn.