Van harte welkom op onze website.

Recordmaand juli

De maand juli wordt gekenmerkt door records, nog nooit zoveel zonuren en nog nooit zo lang zo warm en het houdt maar niet op.

uren zon juli 2018 gem temp juli 2018 neerslagtekort

De aardappelen, bieten en mais staan er hier nog redelijk goed bij, mede door de geweldige grond waar op wij wonen. Het water in de sloten blijft hoog staan, zodat de drains vol staan met water. Beregenen doen we dan ook niet.

aardappelen juli 2018 bieten juli 2018 mais juli 2018 kolf juli 2018
aardappelen links suikerbieten en rechts voederbieten  snijmais  

Alleen de graszode is slecht, we wachten het nog even af om de sprieten te maaien. Zodra het weerbricht regen aangeeft worden de sprieten gemaaid en in balen gedaan. Deze voorkomen nu nog dat de worteltjes verbranden door de zon. Als de worteltjes goed blijven, zal het gras hopelijk weer groeien door het vocht. Laten we hopen op nog een goede snee.

Afgelopen najaar en winter heeft het land veel te verduren gehad door de vele regenval, in maart was er nog sprake van vrieskou en nu is het al maanden droog.

Velen kunnen de gewassen afschrijven en zullen hoge prijzen moeten betalen om de dieren van voedsel te voorzien, door herinzaai van grasland en misoogst van de mais. De vooruitzichten in augustus zijn ook droog en veel zon.

De koeien gaan al weken 's nachts naar buiten, omdat ze overdag beschutting en verkoeling in de stal hebben.

We zijn deze maand begonnen om de koeien en kalveren weer te trainen voor de keuring op de Lanbouwshow Opmeer op maandag 6 augustus. Twee ervaren koeien, 1 vaars en 2 kalveren gaan dan de ring in. We hopen dat het op deze dag niet te heet is, want dan zullen we de koeien waarschijnlijk thuis moeten houden.

voorbereiding Opmeer 1 voorbereiding Opmeer 2
voorbereiding Opmeer 3 voorbereiding Opmeer 4 voorbereiding Opmeer 5 voorbereiding Opmeer 6
voorbereidingen voor Landbouwshow Opmeer