Van harte welkom op onze website.

Zomermaand juni

Wat een prachtige maand, zeer groeizaam weer voor de gewassen en voor de koeien ideale temperaturen. Echter aan het einde van de maand steeg de temperatuur zodanig, dat de dames 's avonds weer naar buiten gaan en overdag heerlijk in de geïsoleerde stal verblijven.

suikerbieten snijmais aardappelen 02
suikerbieten snijmais aardappelen

Er was weer volop activiteit met het oogsten van het gras (35 ha) en nog 270 ronde balen in plastic van de dijken rond Wieringerwaard en Waardpolder. Boven op de 35 ha graskuil komt de 3e snee, deze heeft weer voldoende mest gekregen om te groeien.

De afgelopen dagen zijn er sinds jaren weer kleine baaltjes hooi geoogst. De kleine kalfjes en pas afgekalfde koeien vinden dit heerlijk.

ronde balen maken ronde balen hooi kleine baaltjes persen

Na de 1e snee loopt het jongvee ook weer buiten bij Korevaar aan de Noord Zijperweg, zodat het jongvee gras leert eten en dat er voor een sloot een draadje staat, zodat ze niet in 7 sloten tegelijk lopen. Ben en Klazien doen alle dagen een ronde langs de meiden, vinden ze heel gezellig.

jongvee in de wei

De selectietijd van de aardappelen is ook weer aangebroken, menig rondje heeft Dirkjan weer gelopen en gereden met de selectie kar. Alles goed in de gaten houden v.w.b. bacterie- en virusziektes en groei. De bieten zijn binnenkort aan de beurt om de grote vuiltjes er uit te halen.

selecteren aardappelen

De zijkanten van de landerijen zijn weer geklepeld (gras blijft na maaien liggen), zodat onze bermen er weer knap bij liggen.

Het is u vast niet ontgaan, in alle kranten stond vrijdag 30 juni een pluim voor alle boeren die aan de Beemster Kaas fabriek leveren en meedoen aan het Caring Dairy duurzaamheids programma. Het programma zorgt voor een prima dier- en menswelzijn en dus zeer goede kwaliteit melk en kaas. Het zijn heel wat regeltjes waar aan moet worden voldaan, maar daardoor is de prijs goed en is de Beemster Kaas wereldwijd bekend.

Beemster Kaas in krant 1 Beemster Kaas in krant Kater

Anja en oma

Anja (net terug van vakantie) samen met oma op de bank (1 juli 2018)

We wensen u een zonnige maand toe, geniet er van!