Van harte welkom op onze website.

Het dunne zomer vachtje wordt vervangen door een lekkere dikke bontjas

Begin oktober zijn de laatste aardappelen gerooid, daarna de percelen gedraineerd, vaste mest erop uitgestrooid, gekilverd en ingezaaid. Wat een prachtige omstandigheden dit najaar, bijzonder. Een heel verschil bij vorig jaar toen er alle dagen regen viel. Ook hebben we half oktober 20 ha gras gemaaid en vierkante balen van gemaakt, best voer, de koeien en wij blij. De pinken zijn tot 29 oktober buiten gebleven, er zat weinig voeding meer in het gras, alleen het haar van de pinken groeide nog.

kilveren camping ploegen achter huis
Gedraineerd door Jimmink, vervolgens gekilverd door Loonbedrijf Dave Straathof. Ploegen achter huis. 

Dit was het laatste jaar dat onze pinken bij Ben en Klazien Korevaar liepen. Zij gaan in 2019 verhuizen, de boerderij wordt verkocht. Ben en Klazien hebben altijd geweldig op onze beestjes gepast. We zijn ze daar erg dankbaar voor.

Ben en Klazien Korevaar

Onze oud-stagiair Stijn heeft de pinken weer fraai geknipt. De koeien zijn door de AB bedrijfsverzorgers geknipt, knapt altijd weer op.

Dirkjan en Daphne zijn een paar dagen op stedentrip geweest naar Kopenhagen. Fietsen gehuurd, waarmee ze deze prachtige stad hebben doorkruist. Met een heerlijk zonnetje in de rug genoten zij van de gekleurde huizen en mooie gebouwen en beelden.

Dirkjan Daphne Kopenhagen

Ook zijn we weer begonnen met het sorteren van de aardappelen. De Cara naar Saoedi-Arabië, de Fabula zijn naar Algerije, de Hermes naar Egypte, de volgende opdrachten liggen alweer klaar. We sorteren thuis op maat in de kisten en bij Ed Groot in de Wieringerwaard worden de aardappelen opgezakt en afgeleverd. Ook gaat er een gedeelte in bigbags, dit doen we thuis. Heerlijk gevoel als het prachtige product de boot in gaat om over ongeveer 1 maand weer geplant te worden in de warme landen.

opzakken Ed Groot 1 opzakken Ed Groot 2 opzakken Ed Groot 3 Fabula voor Algerije
opzakken aardappelen bij Ed Groot     Fabula klaar voor Algerije

Op 5 November ontvingen we het afschuwelijke bericht dat Stijn z'n tweelingbroer Thijs was verongelukt. Vreselijk voor de familie en vrienden. Heel indrukwekkend was het afscheid, Thijs werd naar het crematorium gebracht met z'n favoriete trekker en aanhanger, gevolgd door z'n vrienden en vriendinnen op trekkers. Thijs heeft ons alle jaren wel een dag geholpen bij het in schuren van de aardappelen, we zullen hem allemaal missen.

Op 23 November zijn de suikerbieten en voederbieten gerooid. De eerste week in december worden de suikerbieten naar de fabriek in Groningen vervoerd en over 2 maanden worden de voederbieten weer ingekuild met mais.

Tot ziens in het nieuwe jaar 2019, prettige dagen gewenst!