Van harte welkom op onze website.

Begin van een nieuw seizoen

De afzet van het pootgoed loopt op z’n einde, de laatste bigbags met aardappelen staan klaar. Het pootgoed voor het nieuwe seizoen staat klaar. Het hele machinepark wordt goed nagekeken en samen met Willem van Liere wordt er onderhoud aan gepleegd, zodat alles er weer tip top bij staat.

Het was deze maand goed weer voor de grond en de grassen. De weilanden beginnen al aardig groen te zien. De mollenvanger heeft goed z’n best gedaan en de sleep heeft de molshopen weer gevlakt, zodat er geen grond in de graskuilen en dus de maag van de koeien komt.

De koeien krijgen op dit moment het volgende rantsoen: 12 kg mais, 12 kg voederbieten, 5 kg erwtenpersvezel en 24 kg kuilgras. Dit alles vorig seizoen geoogst. Dit wordt aangevuld met 1 kg soja en 1 kg maisvlokken en mineralen. Heel belangrijk is het dus om goed en voldoende voer (van eigen land) te telen. De ronde hooibalen kunnen de koeien onbeperkt eten. De kalveren krijgen een mengsel van kuil en hooi. De allerjongsten krijgen tot 3 maanden kunstmelk, hooi en muesli.

voer mengen voer voor koeien het jongvee jong geleerd
voer mengen en voor de koeien het jongvee jong geleerd

We zijn weer heel tevreden over de stagiairs die het afgelopen schooljaar bij ons op het bedrijf hun stage hebben gelopen. Dit betreft Niels Vethman en Dylan van Schagen van het Clusius College en Giel van Vliet van het Nordwin College in Leeuwarden. Het is heel leuk om te zien hoe deze toekomstige ondernemers na enige tijd zelfstandig het vee kunnen verzorgen en zelf beslissingen kunnen en durven te nemen.

De afgelopen maanden heeft Daphne de opleiding visagie gedaan en met prachtig resultaat afgesloten.

Daphne biedt in haar kapsalon 'Knipsalabim' nu ook visagie aan, dit in combinatie met bruidskapsels of voor andere feestjes en gelegenheden.

logo knipsalabim kapster Daphne 1 kapster Daphne 2 visagie Daphne
Daphne aan het werk in haar kapsalon praktijkexamen visagie

Daphne had tijdens haar kappersopleiding en bij haar vorige werk ook aan visagie gedaan, maar daarvoor nooit een diploma behaald. Het leek haar al enige tijd leuk om de opleiding visagie te gaan volgen en zo haar kennis en vaardigheid te verbreden. Afgelopen september gunde zij zichzelf de tijd en is ze gestart met de opleiding. Ze heeft tijdens de opleiding veel verschillende modellen mee gehad (brildragend, rijpere huid, donkere huid, e.d.).

Eind maart heeft Daphne de opleiding visagie afgesloten met een theorie-examen en twee praktijkexamens, waarbij ze een avondmake-up en een thema make-up moest verzorgen. Daphne van harte gefeliciteerd!

Daphne vindt het leuk om nieuwe dingen te leren. Ze geeft aan eigenlijk allemaal leuke dingen te doen. Zo voert ze op dit moment met veel plezier de kalfjes, iets dat gewoonlijk door Bea wordt gedaan. Jan en Bea zijn een lang weekend naar Libramont in België. Daar vinden de Europese Kampioenschappen plaats voor de Holsteins.

logo Libramont 2019