Van harte welkom op onze website.

“BLOEI- EN zomermaand”

In mei en juni is er veel gras geoogst, het hield niet op met groeien. De 1e snede was helaas niet goed gedroogd, de weersvoorspelling was goed, maar de weergoden waren ons niet goed gestemd.

De 2e snede was van prima kwaliteit. Half juni zijn de dijken gemaaid en zijn er met goede weersomstandigheden honderden ronde balen geoogst, het jongvee is hier de komende winter zeker blij mee.

hooien dijken IMG 20190708 WA0001

Ook de bieten, aardappelen en maïs schieten de grond uit. Begin juni is er ongeveer 110 mm regen water gevallen, zodat de gewassen zich konden sluiten.


Bezoek basisschool

IMG 0291 IMG 0359 IMG 0389 IMG 0390 IMG 0393

Eind mei hebben we bezoek gehad van  basisschool “de Lichtlijn” uit Den Helder. Via onze wekelijkse melker Martin Vos kregen we een verzoek of de school bij ons op het bedrijf mocht kijken. Martin leidde de kinderen rond en vertelde over boer Dirkjan en zijn koeien. Ook mochten ze vragen stellen aan boer Dirkjan, die ze op school bedacht hadden.

IMG 0301 IMG 0308 IMG 0378 IMG 20190708 WA0000

Aan het einde van de morgen gingen de kinderen op de foto met boer Dirkjan bovenop de trekker en Martin onderaan de trap.


ERKEND LEERBEDRIJF
(Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven)

logo SBB

Leuk om te zien dat leerlingen uit het agrarisch onderwijs ons weer weten te vinden voor een stage. Eens in de vier jaar is er een evaluatie op ons bedrijf, er wordt gekeken of we veilig en verantwoord werken en er deskundige begeleiding is. Voor deze opleidingen kunnen leerlingen zich aanmelden.

  • Assistent plant en/of groene leefomgeving, niv. 1
  • Medewerker veehouderij, niv. 2
  • Vakbekwaam medewerker teelt, niv. 3
  • Vakbekwaam medewerker veehouderij, niv. 3
  • Vakexpert veehouderij, niv. 4

De leerlingen vinden het altijd leuk, vooral ook omdat het een gemengd bedrijf is en er dus altijd een breed scala aan werk is.


Binnenkort volgt een verslag van onze stagiair Giel van Vliet.