Van harte welkom op onze website.

Zoeken

Maandag 1 augutsus 2016, 's morgens vroeg richting Opmeer met drie fraaie, zwarte kalveren (Bleske 466, Pietje C339 en Petron 75) en een prachtige "twenter" (Bleske 416) in de wagen. De Landbouwshow Opmeer was ook dit keer weer een gezellige en voor ons zeker succesvolle dag.

Het weer was ons gelukkig gunstig gestemd. Een enkel regendruppeltje mocht de pret niet drukken en na regen komt zonneschijn, ook dit keer.

preview voorbereiding keuring

Hier worden de laatste puntjes op de "i" gezet.

Alles werd uit de kast gehaald, niets werd aan het toeval overgelaten. Om te beginnen natuurlijk de vier beeldschone dames Klaver (Bianca, Manon, Marije en Joyce), waarvan het haar op professionele wijze door Daphne werd gestyld en die vervolgens in een mooie uniforme outfit werden gehezen. Dirkjan kon natuurlijk niet achterblijven en moest ook de metamorfose ondergaan.

preview voorbrengen kalveren

Bij de grote kalveren rubriek F wordt Bianca met Pietje C339 kampioen, Marije met Petron 75 3e en Manon met Bleske 467 7e.

De dieren waren in de dagen ervoor meerdere keer gewassen en op professionele wijze geschoren (zie voorbereiding). Tot het laatste moment, nog even de finisching touch. Het laatste smetje verwijderen met een soppie, het laatste stofje eraf, een doekje met spiritus over de vacht om deze nog mooier te laten glimmen, de staartpluim optisten en een beetje wit erop om de laatste gele aanslag aan het zicht te onttrekken en wat schuim op het uier om de vorm en beadering nog beter uit te laten komen. En dan tip-top de ring in.

preview voorbrengen Bleske 416

Dirkjan met Bleske 416 wordt 2e in de rubriek 4 jonge koeien.

Daar betaalde het vele oefenen met voorbrengen zich terug. Menig zweetdruppeltje werd gelaten en vol overgave werden de dieren aan de jury getoond.

preview voorbrengen bedrijfsgroep

Bianca met Pietje C339, Marije met Petron 75, Manon met Bleske 467 en Joyce met het bord worden kampioen bij de bedrijfscollecties en reserve kampioen bij het "schoonste geheel".

En dan de prijzen in ontvangst nemen. Toch altijd weer een kroon op het werk.

preview foto maken

Bianca met Pietje C339 wordt kampioen bij de rubriek F grote kalveren, vandaar dat zij op de foto mogen. Later werd ze 3e bij de grote kalveren.

preview voorbrengen

Ook de foto's geven een goede impressie van de veekeuring tijdens de Landbouwshow.

landbouwshow opmeer 2016 120

Bleske 416 met een kaasmeisje van Cono Kaasfabriek, Denise Swier. Heeft voorheen nog wel met een kalfje gelopen. Zij doet nu mee met de Miss Nederland verkiezing.

landbouwshow opmeer 2016 122

Een prachtig resultaat.

Landbouwshow Opmeer 2016